CURSISTEN AAN HET WOORD

Dansles? Zullen we dat gaan doen….

door: Moniek Boerakker

Ja…nee….ja nee……, ik heb een beetje overtuiging in de strijd moeten gooien, maar dan heb je ook wat.

Je komt dan Dansstudio Berentsen binnen….”al 95 jaar uw dansschool”.

Dat klopt. Een gemoedelijke plek, waar je gewoon in je gewone kleding / schoenen kan dansen en mag zijn wie je bent. Wel of geen gevoel voor dansen/ ritme etc. Het gaat erom…men wil je laten ervaren,  hoe fijn het dansen is. Dat voel je direct als er bent. Er is een gemoedelijk en vriendelijk sfeer. We krijgen les van Marjolein, Jolien, Ineke, Hennie en Hugo,  allemaal mensen die ons goed willen leren dansen. Want we doen niet zo maar wat. We leren veel soorten dansen zoals ze gedanst moeten worden.

Je begrijpt……dat is nog niet zo simpel. Wat je vandaag hebt geleerd, ben je morgen weer kwijt,  dus daar is veel geduld voor nodig. En dat is er.

Masterclass

We bezochten 19 juni de masterclass van Erik Scherder ‘The busier, the better’. Erik Scherder is hoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Bijzonder om te horen was, dat hij uitsprak, dat dansen één uitstekende activiteiten is om fit te blijven. Het is de combinatie van bewegen, muziek, een prettig gevoel, gecombineerd met inspanningen van het brein, waardoor je nieuwe verbindingen maakt in de hersenen, die ervoor zorgen, dat dansen zeer goed is voor je gezondheid, je fit voelen en blijven. Het houdt je hersenen gezonder.

Dus we zitten op de goede weg. ? We doen het met veel plezier, een avondje uit, lekker dansen en gezelligheid….wat wil een mens nog meer.

(Geïnteresseerd in het rapport van prof. dr. Erik Scherder? Klik hier)