WIE ZIJN WIJ

Wij van Dansstudio Berentsen in Gaanderen, huldigen het standpunt dat echt iedereen kan leren dansen. Al na een paar lessen van de cursus voor beginners is men dan ook in staat een heus dansje ‘mee te doen’: Foxtrot (Quickstep) en Engelse Wals, ja zelfs met een onvervalste Rumba en Cha-Cha-Cha zult u vrienden en familie versteld doen staan. Een professioneel opgeleide dansinstructeur en hulp instructeurs met jarenlange ervaring brengen u in een ongedwongen sfeer de diverse basispassen bij.

Nu is professionaliteit iets, wat u bij een dansschool als vanzelfsprekend mag verwachten. Dansstudio Berentsen hecht bovendien veel waarde aan gezelligheid
Niets moet; véél mag er!

De wekelijks terugkerende dansles, getuige de reacties van menig cursist, is dan ook een gezellig avondje uit, voor jong en oud(er). U hoeft bij ons, bijvoorbeeld, geen ongemakkelijk zittende officiële kleding te dragen. Dansen is immers plezier en het gaat er daarbij om dat u zich prettig voelt.

Persoonlijke benadering, betrokkenheid en geen onoverzichtelijke grote groepen: dit alles hoort bij onze manier van lesgeven. Aan het eind van de cursus voor Brons legt u een proeve van bekwaamheid af. Ook dit gebeurt weer in een ontspannen ambiance. Wél krijgt u een getuigschrift en een cijferlijst. In de cursus voor beginners / brons besteden we zowel aandacht aan de Foxtrot, de Engelse Wals en de Tango (de zogenaamde ballroomdansen) als aan de Rumba, de Cha-Cha-Cha en de Jive (Latijns-Amerikaanse dansen). Niet alleen de passen en de danshouding genieten daarbij onze aandacht. We vinden het vooral ook van belang dat u een dans in zijn geheel kunt afmaken.

En wilt u verder, dan zijn er de cursussen voor gevorderden: brons, zilver, goud, goud-ster, topklasse 1 en topklasse 2. Natuurlijk: het wordt steeds moeilijker maar op een gegeven moment zult u zien dat een aantal passen, figuren en dansen gewoon vanzelf gaan. Oefening baart ook hier kunst en langzamerhand komen ook andere dansen aan bod: de parmantige Paso Doble, de speelse Samba, de stijlvolle Slow-Fox, de wervelende Weense Wals, de dartele Duitse Polka, de ruige Rock and Roll en de Disco-Samba: voor elk wat wils. En steeds wordt het niveau hoger.

Behalve de cursussen op zich zijn er ook regelmatig vrije dansavonden
en iedereen kan dan op zijn eigen niveau mee dansen.